Activitati Recente

Evenimente

EN 2021

INFORMAȚII UTILE PRIVIND DESFĂȘURAREA EVALUĂRII NAȚIONALE

18.Iun.21

  ANUL ŞCOLAR 2020 - 2021  CARE SUNT PRINCIPALELE  MĂSURI PRIVIND ACCESUL ÎN UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT? Organizarea accesului în unitatea de învăţământ se face prin stabilirea circuitelor funcţionale prin demarcare...

Citește mai departe...

Avizier

CLASA PREGĂTITOARE 2021-2022

19.Mar.21

Pentru anul școlar 2021- 2022 avem aprobate:  66 de locuri repartizate în 3 clase pregătitoare   PROGRAM DE ÎNSCRIERE ȘI VALIDARE A CERERILOR etapa I 29 martie- 28 aprilie 2021 luni - joi: 8:00-18:00...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Parteneriate

UNATC I.L. Caragiale

05.Oct.18

Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la...

Citește mai mult: UNATC I.L....

Scout Floarea de Colț

05.Oct.18

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de...

Citește mai mult: Scout Floarea...

In media

VIDEOREPORTAJ la Școala Ferdinand I unde profesorii aplică la clasă ce au văzut în Danemarca

Cum intri în Școala Ferdinand I din Capitală te întâmpină muzica lui Mozart. Pare neobișnuit...

Citește mai mult: VIDEOREPORTAJ...

Despre Școala Incluzivă- cu Violeta Dascălu la Canal 33

Mulțumesc doamnei Luminița Lificiu și postului TV Canal 33 pentru invitație și pentru...

Citește mai mult: Despre Școala...

Premiul - Directorul anului pentru Inovatie ( 2018 )

Vă facem cunoștință cu doamna director Violeta Dascălu de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București care este câștigătoarea premiului "Directorul Anului pentru Inovație" premiată în cadrul Edu Leaders Forum.

Interviuri / Reportaje

Miracolul de langa Gara Obor

Prof. Violeta Dascalu a transformat scoala de cartier, un loc fara sansa, cu multi elevi proveniti din medii defavorizate si abandon urias, intr-un autentic model de educatie in centrul caruia se afla nu programa, nu manualul, nici macar ambitiile parintelui, ci copilul, care trebuie sa se cunoasca si sa isi deschida aripile

Citeste mai mult

Sistemul permite foarte multe lucruri dacă vrei să le faci.

Poți să te plângi sau poți să faci. Dacă ești într-un loc și ți-ai asumat o funcție, depinde numai de tine ce faci acolo. Nu vine ministerul să facă curățenie, să îți schimbe un bec sau nu vine să îți spună să nu colaborezi cu o instituție publică sau cu o instituție privată

Citeste mai mult

Omul Sfințește locul - Interviu cu Violeta Dascălu

Școala Generală „Ferdinand I” din București pare un loc ireal pentru peisajul școlilor românești de stat. Clase moderne, metode inovative de predare, metode nonformale, multe activități extrașcolare: dans, teatru, grădinărit, debate, arte plastice, grădinărit, limbi străine, cercetășie, copii fericiți și profesori motivați

Citeste mai mult

O poveste de succes începe întotdeauna cu oameni dedicați întru totul unui anumit țel. O poveste de succes, în opinia mea, începe cu oameni care își fac un țel din a transforma în mai bine comunitatea din care fac parte.

În contextul incertitudinii actuale, acele persoane care au ales să își sacrifice din timpul personal pentru a aduce beneficii comunității, fără a fi stimulați de câștiguri de ordin material, ei... aceia sunt oamenii care merită laurii gloriei!

Scurta poveste ce urmează prezintă reușita unei comunități unite de un țel comun, acela de a oferi educație de caliatate elevilor Școlii Gimnaziale Ferdinand I din Sectorul 2. În cazul de față însă, eforturile echipei de la Ferdinand nu ar fi fost însă încununate cu succes fără ajutorul considerabil al echipei de părinți din Asociația Creștem Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București.

Deși mobilizarea pentru înlesnirea lecțiilor online a fost cu adevarat exemplară, frământările acelor elevi conștiincioși care întâmpinau dificultăți din cauza lipsei unui dispozitiv sau a conexiunii la internet, nu puteau trece neobservate. Unii diriginți și învățători au încărcat cartele Prepay de la distanță pentru ca elevii să aibă acces la internet. Administrația școlii a solicitat sponsorizări pe la toate companiile și instituțiile la care s-a putut gândi. Părinții au împrumutat telefoane de pe la diverse rude sau prieteni. Așadar, chiar se poate vorbi de un efort colectiv în vederea asigurării dreptului elementar la educație!

Cea mai bună veste vine însă din partea Asociației Creștem Fericiți, care anunță cu bucurie că a reușit să obțină computere - și chiar unele performante - pentru elevii care aveau atâta nevoie de acestea. Astfel, mare a fost fericirea unei eleve model de la clasa 5-a care depindea de telefonul mătușii pentru a putea participa la orele online, când a primit, chiar de ziua ei, frumoasa veste că va intra gratuit în posesia unui calculator! O astfel de izbândă umple de recunoștință pe toți membrii comunității oferind, totodată, speranță pentru un viitor mai însorit!

Felicitări și mulțumiri sincere echipei de la Ferdinand, în frunte cu Asociația Creștem Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București și în special, domnilor Valentin Ilie și Emil Ștefănescu, cât și Poliției Locale a Sectorului 2, prin aportul doamnei Maria Petrescu, fără de care acest minunat demers nu s-ar fi putut concretiza!

1
2
3
4
Previous Next Play Pause
1 2 3 4
Pin It