Activitati Recente

Evenimente

EN 2021

INFORMAȚII UTILE PRIVIND DESFĂȘURAREA EVALUĂRII NAȚIONALE

18.Iun.21

  ANUL ŞCOLAR 2020 - 2021  CARE SUNT PRINCIPALELE  MĂSURI PRIVIND ACCESUL ÎN UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT? Organizarea accesului în unitatea de învăţământ se face prin stabilirea circuitelor funcţionale prin demarcare...

Citește mai departe...

Avizier

CLASA PREGĂTITOARE 2021-2022

19.Mar.21

Pentru anul școlar 2021- 2022 avem aprobate:  66 de locuri repartizate în 3 clase pregătitoare   PROGRAM DE ÎNSCRIERE ȘI VALIDARE A CERERILOR etapa I 29 martie- 28 aprilie 2021 luni - joi: 8:00-18:00...

Citește mai departe...

Școala Ferdinand I este una dintre cele 250 de școli din România susținute de Campania "Hai la școală!" pentru prevenirea abandonului și creșterea participării școlare.

Sursa Video: UNICEFRomania

Read More

Școala publică "Ferdinand I” din București a început proiectul de permacultură în 2012. Proiectul, prezentat ca studiu de caz în raportul internațional "Children in permaculture" (ERASMUS) .

Read More

Parteneriate

UNATC I.L. Caragiale

05.Oct.18

Aacest parteneriat oferă elevilor ocazia să lucreze cu studenți masteranzi sau doctoranzi de la...

Citește mai mult: UNATC I.L....

Scout Floarea de Colț

05.Oct.18

Scout Floarea de Colț – crește copii luminoși la chip și suflet, în spiritul respectului față de...

Citește mai mult: Scout Floarea...

In media

VIDEOREPORTAJ la Școala Ferdinand I unde profesorii aplică la clasă ce au văzut în Danemarca

Cum intri în Școala Ferdinand I din Capitală te întâmpină muzica lui Mozart. Pare neobișnuit...

Citește mai mult: VIDEOREPORTAJ...

Despre Școala Incluzivă- cu Violeta Dascălu la Canal 33

Mulțumesc doamnei Luminița Lificiu și postului TV Canal 33 pentru invitație și pentru...

Citește mai mult: Despre Școala...

Premiul - Directorul anului pentru Inovatie ( 2018 )

Vă facem cunoștință cu doamna director Violeta Dascălu de la Școala Gimnazială Ferdinand I din București care este câștigătoarea premiului "Directorul Anului pentru Inovație" premiată în cadrul Edu Leaders Forum.

Interviuri / Reportaje

Miracolul de langa Gara Obor

Prof. Violeta Dascalu a transformat scoala de cartier, un loc fara sansa, cu multi elevi proveniti din medii defavorizate si abandon urias, intr-un autentic model de educatie in centrul caruia se afla nu programa, nu manualul, nici macar ambitiile parintelui, ci copilul, care trebuie sa se cunoasca si sa isi deschida aripile

Citeste mai mult

Sistemul permite foarte multe lucruri dacă vrei să le faci.

Poți să te plângi sau poți să faci. Dacă ești într-un loc și ți-ai asumat o funcție, depinde numai de tine ce faci acolo. Nu vine ministerul să facă curățenie, să îți schimbe un bec sau nu vine să îți spună să nu colaborezi cu o instituție publică sau cu o instituție privată

Citeste mai mult

Omul Sfințește locul - Interviu cu Violeta Dascălu

Școala Generală „Ferdinand I” din București pare un loc ireal pentru peisajul școlilor românești de stat. Clase moderne, metode inovative de predare, metode nonformale, multe activități extrașcolare: dans, teatru, grădinărit, debate, arte plastice, grădinărit, limbi străine, cercetășie, copii fericiți și profesori motivați

Citeste mai mult

A trecut aproape o lună de când activitatea noastră a trecut exclusiv online. Noi, profesorii ne-am stabilit rutina unei întâlniri săptămânale. Cu elevii ne vedem zilnic sau după un orar bine stabilit.  Așadar, am programat o întâlnire cu părinții de la primar pentru a afla experiența  dumnealor. Astă seară, am avut bucuria să ne vedem, să împărtășim, dar mai ales feedback-ul era important pentru noi.

Ideile desprinse din această întâlnire au fost unanime, legate de rapiditatea cu care am început activitatea online. Aportul părinților cu expertiză ne-a ajutat mult.

Părinții au remarcat ce  înseamnă să fie prezenți în timp ce copii erau la ore, cum reacționau și erau surprinși de a nu fi cunoscut acestă latură a lor.

Toți au remarcat ce muncă se află în spatele activității pe care profesorii  o aveau cu copiii, ce idei inedite aduceau la întâlniri și cum se adaptau la noile condiții copiii. Abia așteptau întâlnirile cu profesorii lor și aveau de pregătit proiecte și materiale grozave.

Au adus în atenția noastră și sugestii de îmbunătățire a interacțiunilor viitoare – lucrul în echipe, utilizarea unor platforme, schimbări în orar, mai puține materiale de realizat la clasa pregătitoare.

Lipsește mișcarea și natura din viața lor, dar și interacțiunea cu colegii și profesorii lor.

Astfel, copiii au descoperit că tehnologia nu înseamnă doar jocuri, ci înseamnă învătare, crearea unor materiale, provocări.

Am vorbit și despre copiii care nu au acces la acest tip de învățare, pentru că nu dispun de tehnologie și cum putem să îi ajutăm.

Ne-am bucurat să fim împreună și să ne gândim la viitoarea perioadă.

Așteptăm revenirea la școală!

Sărbători liniștite tuturor!

videoconferinta1
videoconferinta1
videoconferinta2
videoconferinta2
videoconferinta3
videoconferinta3
Previous Next Play Pause
Pin It