Suntem si pe FaceBook

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cerc pedagogic ,,Joc și joacă- modalități de învățare prin joc la elevii de ciclul primar,,

January 28, 2018 1373hits

 

 

 

23 ianuarie 2018- Școala Gimnazială ,,Ferdinand I,,- Joc și joacă, voie bună, relaxare, ritm și mișcare, muzică, COPILĂRIE. Toate acestea s-au întâmplat cu ocazia desfășurării cercului pedagogic al învățătorilor de la clasele pregătitoare, I și a II a, din sectorul 2. Tema cercului a fost ,,Joc și joacă- modalități de învățare prin joc la elevii de ciclul primar,,


IMG 5659_1

Antoine de Saint-Exupery spunea că,, Toți oamenii mari au fost la început copii, doar că prea puțini dintre ei își mai aduc aminte,,

Scopul întâlnirii noastre a fost chiar de a readuce în scenă și în sufletele celor prezenți copilăria cu toate emoțiile și trăirile ei, exuberanța și bucuria jocului.

IMG 5639_14

IMG 5667_15

Activitatea s-a desfășurat pe mai multe ateliere unde oameni dragi și inimoși ai școlii noastre au prezentat cele mai interesante jocuri pe care ei le-au aplicat deja la clasă , iar copiii sunt foarte fericiți când le joacă.

Jocurile au nume interesante- ,,Strălucește!,, ,,Buzzz!,, Vaporul meu vine de la Londra...,, Cercul călător,, ,,Palmă, pumn , închis,, Indienii,, Continuă tabloul,, ,, La ce folosește?,, etc. Nu puteam începe activitatea fără un exercițiu outdoor în grădină și în curtea școlii, în cadrul căruia participanții s-au identificat cu un obiect din natură, un sunet, o mireasmă, apoi au explicat alegerea făcută.

IMG 5836_6

IMG 5816_7

IMG 5810_8

IMG 5797_9

thumbnail2

IMG 5805_11

După exersarea tuturor jocurilor, după râs și voie bună, a urmat partea în care am avut de completat Mascota gândurilor bune- momentul de feedback. Spre surprinderea noastră activitatea a avut un succes nesperat și toți participanții au scris că își doresc să participe la viitoare activități de genul acesta. Au scos în evidență interactivitatea, participarea directă, utilitatea jocurilor, creativitatea și spontaneitatea conducătorilor de ateliere și mai ales bogăția de jocuri prezentate.

IMG 5909_12

Finalul a pus sub semnul Unirii – toți participanții ne-am strâns într-o Horă a Unirii și ,,am dat mână cu mână, cei cu inima română,,.

IMG 5971_13

IMG 5976_5

Lasă un comentariu